1. Төмсийг хуурай, сэрүүн, харанхуйд хадгалдаг. Төмсөө хадгалахын өмнө муудах шинж орсон ялзарсныг нь ялгаж хаяна. Төмсний дээгүүр эсгий дэвсэх эсвэл сүрэл цацвал сайн.
2. Цэвэрлэсэн төмсийг удаан байлгавал тэжээллэг бодисын үлэмж хэсэг нь гээгддэг. Иймд арилгасан төмсөө шууд хоолонд хийх хэрэгтэй.
3. Зарим төрлийн төмс амархан 'нялцайж чанагддаг. Энэ тохиолдолд төмсийг ууранд жигнэх эсвэл усанд нь бага зэрэг байцаа эсвэл өргөст хэмхний шүүс нэмж хийдэг.
4. Хальстай нь чанасан төмсийг хүйтэн усаар булхвал хальс нь амархан сална.
5. Төмсний нухаш хийхдээ халуун сүүг (болсных нь дараа) бага багаар цутгаж хийвэл бөөгнөрөл үүсэхгүй.
6. Төмсийг их усанд чанадаггүй. Ингэж чанасан төмс хатуу амтгүй болдог.
7. Гахайн тос, маргарин дээр төмс шарвал алтлаг шар өнгөтэй, мөн илүү амттай болоход нөлөөлдөг.
8. Төмсийг шүүдэг саванд угаавал тохиромжтой.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment